Krig med maling


Hvis du har sett paintball på tv eller har venner som spiller paintball så har du sikkert tenkt på hva du trenger for å sette i gang selv. Du trenger først og fremst nødvendig utstyr, men på offisielle paintballbaner kan du ofte leie dette.Dersom du vil ut i det fri må du passe på å ha følgende:

  • Paintballkuler og pakker av kuler. Uten disse blir hele vitsen borte.
  • Maske eller beskyttelsesbriller. Paintballkuler slår deg ganske hardt og det er best å ikke få dem i øyet. En full maske vil også beskytte resten av ansiktet fra de verste blåveisene.
  • En paintballskyter. Uten denne kan man sikkert kaste paintballkuler på hverandre, men det blir mer moro med en ordentlig skyter som kan fyre av kuler med rimelig hastighet og presisjon. Det finnes mange varianter å velge mellom.
  • Klær som kan tåle litt røff behandling. Det er enkelte tider i livet hvor en dress eller finere klær ikke passer. Som når du tømmer søppel, når du er på stranden og spesielt når du skal slåss for livet med paintball. Men det er mye å velge mellom; du kan bruke noe tøft og urbant eller noe litt mer militærinspirert med kamuflasje.
  • Hansker er valgfritt, men en paintball på knokene gjør fryktelig vondt og det er praktisk med hansker når du for eksempel krabber på bakken.

Det finnes enda mer utstyr som kan være praktisk, men denne listen vil gi deg det essensielle.Du lurer kanskje på om det er trygt å spille paintball. En statistisk undersøkelse fra 2003 viser at paintball faktisk er tryggere enn fotball, basketball, volleyball, tennis og overaskende nok løping. Når du skal spille finnes det mange spillformer. Alt fra alle mot alle til mer organiserte kampen om flagget eller lignende. Lykke til!